nieuws

Deel vloer V&D Maastricht ingestort

bouwbreed Premium

Deel vloer V&D Maastricht ingestort

maastricht – Een deel van de vloer van de derde verdieping van warenhuis V&D in Maastricht is woensdagavond plotseling ingestort. Dat gebeurde terwijl een bouwvakker bezig was met het zagen van een gat in die vloer. Daarbij werd ruimte vrijgemaakt voor de plaatsing van een roltrap. In de vloeren op de eerste en tweede verdieping waren zulke roltrapgaten al klaar. Het 7 ton wegende stuk beton keilde van de derde verdieping door die gaten op de begane grond. De bouwvakker had geluk en kwam op de tweede verdieping terecht. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook een winkelmeisje raakte gewond. Bij het instorten raakte het vallende blok beton de rand van het gat op de eerste verdieping. Dat brak af, maar bleef aan de wapening hangen. Het staal gaf mee waardoor dat stuk beton een zwieper maakte en een houten wand raakte. Die wand vormde de afscheiding tussen het bouwgedeelte en het nog voor winkelend publiek toegankelijke deel. Door de klap verschoof deze wand onverwachts en raakte een winkelmeisje. Hoofdaannemer Kühne, die verantwoordelijk is voor de bouw, wilde gisteren geen commentaar geven. V&D wacht de resultaten van het politieonderzoek af.

Reageer op dit artikel