nieuws

‘Constructieve ankers duurder maar veiliger’

bouwbreed Premium

‘Constructieve ankers duurder maar veiliger’

gouda/zelhem – De Betonvereniging heeft in samenwerking met de Vereniging van Betonboorbedrijven (VBB) een cursus ontwikkeld voor het toepassen van constructieve ankers in beton. Het uitgangspunt van de cursus is de beoordelingsrichtlijn BRL 0509, die Kiwa een jaar geleden heeft uitgegeven. Op basis van die richtlijn worden Komo-procescertificaten voor het aanbrengen van constructieve ankers in verharde betonconstructies afgegeven. Volgens een woordvoerder van de Betonvereniging is toepassing van constructieve ankers ‘veiliger, maar wel kostenverhogend’. 1De toepassing staat of valt met de vakbekwaamheid van de medewerkers van de betonboorbedrijven. De cursus is bedoeld om die vakbekwaamheid te verhogen, kennis over te dragen en zorgvuldig werken te bevorderen.

Reageer op dit artikel