nieuws

Britse BAA stapt uit factory outlet centres

bouwbreed

Britse BAA stapt uit factory outlet centres

londen – Het Britse BAA, exploitant van zeven grotere luchthavens in Groot-Brittannië, trekt zich volledig terug uit de joint venture met McArthur Glen, die onder meer eigenaar is van het nieuwe factory outlet winkelcentrum in Roermond. BAA is met McArthur Glen in onderhandeling over het opbreken van de samenwerking. ‘Wij willen onze deelname op een goede manier te gelde maken’, aldus BAA in het jaarverslag 2001/02. BAA hield zich tot voor kort ook bezig met de ontwikkeling van winkelcentra buiten vliegvelden, maar besloot begin vorig jaar zich volledig te concentreren op luchthavens. Het bedrijf is exploitant van de drie grootste vliegvelden van Londen, Heathrow, Gatwick en Stansted, en ook van de luchthavens van Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Southampton. Vorig jaar werd het Amerikaanse World Duty Free Americas al afgestoten en nu wil BAA ook van haar aandeel in de Europese winkelcentra af. McArthur Glen gaat wel op eigen gelegenheid door met de ontwikkeling van factory outlet centra.

Reageer op dit artikel