nieuws

Brandstofcellen leveren Schots eiland Islay energie

bouwbreed

Brandstofcellen leveren Schots eiland Islay energie

Onderzoekers van het Scottish Fuel Cell Consortium(SFCC) willen de volledige energiebehoefte van het eiland Islay met brandstofcellen afdekken. Het consortium doet nog onderzoek naar de financiering van het plan. De brandstofcellen moeten ook het verkeer in beweging houden. Het SFCC hoopt op die manier uitsluitsel te krijgen over de ontwikkeling van waterstofgestookte brandstofcellen in een kleine gemeenschap. Islay haalt momenteel energie onder andere uit een golfslaggenerator. Wanneer de bewoners met het voorstel instemmen, wordt een tweede golfslaggenerator gebouwd om voldoende waterstof te kunnen produceren. De onderzoekers gaan ervan uit dat een brandstofcel ter grootte van een wasmachine voldoende energie levert om aan de energievraag van een huishouden te kunnen voldoen. Het Schotse bestuur financierde de haalbaarheidsstudie en zal ook de praktische uitwerking ervan moeten betalen. De betrokken eilandbewoners willen op hun beurt meer tijd en informatie om tot een afgewogen besluit te komen.

Reageer op dit artikel