nieuws

Bouwcollege verkort wachtlijsten in zorgsector

bouwbreed

utrecht – Het Bouwcollege ziekenhuisvoorzieningen heeft met de bouw van zestien radiotherapiebunkers, de wachtlijsten in de zorg verkort.

Bij de bestaande centra voor radiotherapie is gekeken naar verdere uitbreiding. Met deze instellingen is overeengekomen dat er in totaal 51 bunkers worden bijgebouwd. Inmiddels is voor zestien, een bouwvergunning verleend en is de bouw hiervan begonnen. Hiermee worden de wachtlijsten voor bestraling van kankerpatiënten verkort. Verder wil het Bouwcollege de verpleeghuiszorg uitbreiden met ruim 2500 bedden en tweehonderd plaatsen voor dagbehandeling. In de gehandicaptenzorg zijn inmiddels ruim zevenhonderd plaatsen goedgekeurd. Een en ander blijkt uit het jaarverslag van het Bouwcollege. Dit college heeft zich ingespannen de wachtlijsten in de zorg te verminderen. Daarom heeft het de ontwikkeling van extra bouwplannen gestimuleerd en versneld afgehandeld. De uitbreiding van de verpleeghuiscapaciteit zal vooral gebeuren via Industrieel Flexibel Demontabel bouwen. Deze extra capaciteit leidt tot een snellere doorstroming in de verzorgingshuizen. Bovendien zullen de wachtlijsten voor zorg thuis verminderen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels