nieuws

Bezwaren stadion Alkmaar verworpen

bouwbreed Premium

Bezwaren stadion Alkmaar verworpen

DEN HAAG – De bouwvergunningen voor de aanleg van een voetbalstadion in de Boekelermeer in Alkmaar kunnen worden verleend. De Raad van State in Den Haag ziet geen reden om de reeds verleende milieuvergunning te schorsen. Enkele bedrijvenverenigingen hadden hierom gevraagd, maar de Raad van State heeft negatief op hun verzoek besloten. Het stadion, dat door AZ Vastgoed wordt ontwikkeld, zal plaats bieden aan 13.500 bezoekers. Ook zullen er twee parkeergarages worden gebouwd. De bedrijvenverenigingen maakten bezwaar, omdat zij met de komst van het stadion grote parkeeroverlast verwachten. Maar de Raad van State denkt dat de geplande drieduizend parkeerplaatsen genoeg zullen zijn, omdat niet iedereen met de auto komt. Ook vrezen de bezwaarmakers grote problemen met betrekking tot de veiligheid en openbare orde rond het stadion. Volgens de Raad van State heeft dat echter niets met een milieuvergunning te maken. De problematiek van beschermde diersoorten zal pas in de bodemzaak behandeld worden, omdat de Raad van State eerst een onderzoek van haar adviseur de StAB wil afwachten.

Reageer op dit artikel