nieuws

Besix zet uitgaanscentrum in Peking neer voor 100 miljoen

bouwbreed Premium

brussel – De Belgische bouwgroep Besix gaat in het centrum van de Chinese hoofdstad Peking, op een oppervlakte van acht hectare, een bioscoopcomplex bouwen met 24 zalen voor 12.000 bezoekers, winkelcentra, restaurants, cafés en fitnesscentra. Hiermee is 100 miljoen euro gemoeid.

Volgens een woordvoerder van Besix is de Belgische bouwgroep, een dochterbedrijf van de Belgische Beton Maatschappij (BBM), de initiatiefnemer van dit project, op verzoek van de Chinese overheid. Besix zal de bouwwerkzaamheden coördineren en daarvoor een joint venture vormen met een lokale bouwgroep. Ook gaat de Belgische bouwgroep op zoek naar een of meer investeerders (banken of privé-investeerders), die een deel van de financiering van het project voor hun rekening nemen. De exploitatie van het bioscoopcomplex zal worden toevertrouwd aan een specialist op dat vlak zoals Kinepolis, UGC, Village Roadshow, UCI e.d. Het complex zal worden uitgerust met digitale filmprojectors en technologie om films ter satelliet door te sturen. Daarvoor worden Belgische bedrijven als Barco en EVS ingeschakeld. Het is de bedoeling dat het bioscoopcomplex reeds in de loop van 2004 in gebruik wordt genomen.

Dorp

Besix werkt ook aan een omvangrijker project in de Spaanse stad Granada. Daar gaat het om de bouw – in opdracht van een Amerikaanse investeerder – van een compleet dorp met vierhonderd villa’s, honderd appartementen en verschillende vijfsterrenhotels op een totale oppervlakte van 150 hectare. Het project in Granada zit nog in de studiefase. Begin volgend jaar moet die zijn afgerond. Over de vraag wie bij de bouw van dit complex worden betrokken en over het investeringsbedrag is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel