nieuws

Bedrijf vangt bot met eis schorsen plan wijk

bouwbreed Premium

Bedrijf vangt bot met eis schorsen plan wijk

den haag – De plannen voor een wijk met ongeveer 225 woningen op een deel van een voormalig bedrijventerrein in Doetinchem, zijn voorlopig gered. Het verzoek van een ondernemer deze te schorsen is door de Raad van State verworpen. Tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Torenallee 2000-IJsseltuin’, dat de komst van de woningen mogelijk moet maken, is bezwaar gemaakt door een houtverwerkend bedrijf. Dit heeft in het plangebied een perceel in gebruik als opslagterrein. De eigenaar vreest belemmerd te worden in de bedrijfsuitvoering als in de nabijheid van zijn bedrijf woningen worden gebouwd. De provincie heeft de plannen echter goedgekeurd, omdat met de aanwezigheid van het bedrijf rekening is gehouden. Ook de Raad van State oordeelt dat de belangen van de ondernemer niet geschaad worden. Het opslagterrein kan immers tot het najaar gewoon gebruikt worden. Er wordt bovendien gewerkt aan een oplossing om het te verplaatsen. Over enige tijd houdt de Raad van State een hoorzitting om de zaak definitief te behandelen.

Reageer op dit artikel