nieuws

Bedrijf eist weghalen schelpen uit kruipruimtes huizen Middelburg

bouwbreed Premium

Bedrijf eist weghalen schelpen uit kruipruimtes huizen Middelburg

den haag – Isoschelp heeft de gemeente Middelburg gevraagd op te treden tegen de Stichting Woongoed. De gemeente weigert dit. De Woningcorporatie heeft in ’t Zanddorp in Middelburg 96 kruipruimten gevuld met schelpen. Het bezwaar tegen de weigering is nu behandeld bij de Raad van State in Den Haag. Isoschelp wil dat de gemeente het gebruik verbiedt en de al gevulde kruipruimten weer laat leeghalen. Isoschelp uit Yerseke is tot nu toe het enige gecertificeerde bedrijf voor schelpenleveranties en wil daarom de markt beschermen. Middelburg zegt echter een verklaring te hebben waarin staat dat de schelpen, geleverd door KOACMCD uit Groningen, niet meer dan 66 milligram chloride per kilo bevatten. De gemeente ziet daarom geen reden om op te treden. Volgens Isoschelp is 66 milligram onmogelijk laag. Schelpen hebben standaard 500 milligram per kilo. Na spoeling kan dit 100 milligram per kilo worden. Het Bouwstoffenbesluit laat 200 milligram per kilo toe. De gemeente heeft tegen vervolgprojecten van de woningstichting wel opgetreden en een betere verklaring geëist. De Raad van State zal nu een oordeel uitspreken over deze eerste kwestie.

Reageer op dit artikel