nieuws

Ballast: dwangsom KPNQwest 10 miljoen

bouwbreed

Ballast: dwangsom KPNQwest 10 miljoen

den haag – Ballast Nedam legt KPNQwest een dwangsom op van 10 miljoen euro. Hiermee probeert het Amstelveense concern bouwplaatsen in Duitsland, Engeland en Tsjechië buiten het faillissement van de telecomonderneming te houden. ‘De betreffende projecten zijn al klaar, maar nog niet officieel overgedragen’, laat woordvoerster N. de Geus weten. Op de werkplaatsen zijn hierdoor nog spullen van Ballast Nedam aanwezig waarover het bedrijf het eigendomsrecht wil behouden. De dwangsom is onderdeel van een kort geding. Zolang de zaak loopt – op 5 juli doet de rechter uitspraak – kan er niets met de werken gebeuren. Wat de waarde is van de bouwprojecten wilde de onderneming niet zeggen. Ballast Nedam werkte de afgelopen maanden nog wel aan diverse andere projecten van KPNQwest. Maar deze zijn sinds het faillissement van de eigenaar van een van Europa’s grootste glasvezelnetwerken in goed overleg met de opdrachtgever stilgelegd. De Geus kon niets zeggen over openstaande rekeningen.

Reageer op dit artikel