nieuws

Autofabrikanten samen in motoren

bouwbreed

Autofabrikanten samen in motoren

den haag – Motorenbouwers DaimlerChrysler, Hyundai en Mitsubishi gaan nauw samenwerken. Gedrieën hebben zij het Amerikaanse Global Engine Alliance LLC opgericht, daarin hebben zij geen gelijke participatie. Het betreft ontwikkeling en productie van lichtmetalen viercilinder benzinemotoren. Global Engine Alliance maakt gebruik van knowhow en middelen van de drie fabrikanten. De motoren zullen de toekomstige modellen van de autofabrikanten aandrijven. De drie gaan elk zelf de motoren bouwen. Hyundai denkt in het voorjaar van 2004 zo ver te zijn, de andere volgen een jaar later. De jaarproductie wordt geraamd op 1,5 miljoen exemplaren in drie varianten: 1,8, 2,0 en 2,4 liter met vermogens van 120 tot 165 pk. DaimlerChrysler en Mitsubishi werken al langer samen. Global Engine Alliance gaat de mogelijkheden onderzoeken van een gemeenschappelijke motorenproductie.

Reageer op dit artikel