nieuws

Architect stadion Euroborg gepasseerd door bouwers

bouwbreed

groningen/maastricht – De Maastrichtse architect Wiel Arets van het te bouwen voetbalbalstadion Euroborg in Groningen is door de vier bouwers noodgedwongen gepasseerd, nadat hij er niet in geslaagd was voor 3,4 miljoen euro versoberingen in zijn oorspronkelijke ontwerp aan te brengen.

De bouwers, verenigd in de G4, laten nu hun eigen medewerkers bekijken welke besparingen in de Euroborg mogelijk zijn. Overigens blijft het ontwerp van Arets wel uitgangspunt en zullen uitsluitend ‘uiterlijkheden’ worden geschrapt. Dat er 3,4 miljoen euro op het in totaal circa 100 miljoen euro kostende Euroborgcomplex bezuinigd moet worden, is al enige tijd bekend. Dit bleek nadat het oorspronkelijke ontwerp van Arets niet voor het beschikbare budget te bouwen is. Pogingen van de architect het ontwerp aan te passen, zijn mislukt. De G4 ziet zich nu, overigens met instemming van Arets, genoodzaakt zelf aanpassingen te plegen. Arets wil tegenover Cobouw geen reactie op het besluit van de G4 geven. Het definitieve jawoord voor de nieuwbouw van de Euroborg laat door de nieuwste ontwikkelingen opnieuw op zich wachten. Aanvankelijk zou de G4 dat al enkele weken geleden geven. Het nog niet rondkomen van de benodigde 3,4 miljoen euro aan bezuinigingen en de gevolgen voor de huurprijzen en exploitatie hebben echter opnieuw roet in het eten gegooid. De planning is nu dat de G4 eind juni definitief groen licht geeft voor de nieuwbouw. Eind 2003 moeten de eerste wedstrijden van FC Groningen in de Euroborg worden gespeeld.

Reageer op dit artikel