nieuws

Woningbouw geeft Stadskanaal impuls

bouwbreed Premium

Woningbouw geeft Stadskanaal impuls

stadskanaal – De komende jaren moeten er in en rond Stadskanaal en in een nieuwe wijk bij Nieuw-Buinen duizenden woningen worden gebouwd. Dat blijkt uit een quick scan van adviesbureau BVR uit Rotterdam die in opdracht van beide gemeenten is gemaakt. De scan wordt onderdeel van de toekomstvisie die ertoe moet leiden dat de economische ontwikkeling van de veenkoloniën, het gebied tussen de gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn, verbetert. De veenkoloniën kampen al jaren met gebrek aan werkgelegenheid. Nieuwe bedrijvigheid komt maar moeizaam van de gronden mede daardoor trekken jongeren weg. De werkloosheid is er relatief hoog en de welvaart ligt onder het landelijke gemiddelde. Om hier wat tegen te doen moet de instroom worden bevorderd, stelt bureau BVR. Dat kan door veel én divers te bouwen.Tot 2030 zouden er zo’n 14.600 woningen kunnen worden gebouwd, berekende BVR, gerekend over het totale grondgebied van beide gemeenten, inclusief de zandgronden. De bevolking van het veenkoloniale deel tussen Borger-Odoorn en Stadskanaal neemt dan met 37 procent toe. 

Reageer op dit artikel