nieuws

Weer kink in de kabel bij bouw Euroborg

bouwbreed Premium

Weer kink in de kabel bij bouw Euroborg

GRONINGEN – De G4, het speciaal gevormde bouwconsortium van grote aannemers voor het nieuwe FC Groningen-stadion Euroborg, aarzelt opnieuw met het definitieve groene licht voor de nieuwbouw van het stadion. De G4, waarin onder meer Wilma Bouw/Amstelland Ontwikkeling en Ballast Nedam zijn vertegenwoordigd, zou oorspronkelijk afgelopen week al het langverwachte akkoord geven. Door financiële onzekerheden is dat besluit echter met ruim een maand uitgesteld. De NV Euroborg heeft er overigens nog steeds alle vertrouwen in dat de zaak eind juni alsnog financieel rond komt. De G4 is het vooral niet eens met de prijzen die de toekomstige gebruikers van het nieuwe complex moeten betalen voor hun onderkomen. Ook de inmiddels in het bouwplan doorgerekende bezuinigingen van 3,4 miljoen euro, die eerder tot vertragingen leidden, pakken volgens de G4 in de exploitatie niet overal even goed uit.

Reageer op dit artikel