nieuws

Wageningen ziet af van businesspark

bouwbreed

Wageningen ziet af van businesspark

wageningen – Het Wageningse gemeentebestuur ziet af van de aanleg van Agrobusinesspark II. Dat stellen GroenLinks, VVD en CDA in het collegeakkoord. De gemeente kiest nu voor het ontwikkelen van Science Parcs samen met Wageningen Universiteit en Researchcentrum. De Science Parcs moeten verrijzen op de universiteitsterreinen De Born en Kortenoord. Alleen kennisintensieve bedrijven kunnen zich op deze locaties vestigen. Agrobusinesspark II was gepland in het groene gebied dat aan Wageningen grenst. Inbreiding gaat voor uitbreiding, zo stelt het gemeentebestuur nu. Ook bij realisatie van bedrijvenpark Nude II voor niet-kennisgebonden bedrijven, houdt de gemeente een slag om de arm. Vooralsnog stemt de gemeente alleen in met de ontwikkeling van de eerste fase van dit bedrijventerrein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels