nieuws

Volker en Ballast in race overname vliegveld Curaçao

bouwbreed

WILLEMSTAD – Ballast Nedam International en de Volker Stevin Groep behoren tot de vijf overgebleven kandidaten voor de overname van Curaçao International Airport (Curinta). Ook ING Bank maakt een kans. Schiphol Airport, dat enkele maanden geleden nog werd genoemd als één van de belangrijkste kandidaten, is afgehaakt.

Curinta, dat momenteel wordt geprivatiseerd, is op zoek naar een strategische partner om de voor de komende jaren geplande uitbreidingen van de luchthaven te kunnen realiseren. Gebleken is dat vooral grote bouwbedrijven hier wel oren naar hebben. Ballast Nedam doet samen met het Deense Kopenhagen Airports een gooi naar het partnerschap, terwijl de Volker Stevin Groep onder de naam Cintra-groep een samenwerkingsverband is aangegaan met het Spaanse transportbedrijf Cintra Ferrovial. ING Bank maakt deel uit van het consortium YVR Airport Services, waar onder meer het Spaanse architectenconcern Architectura en het Britse transportbedrijf Halcrow zijn vertegenwoordigd. De Nederlandse kandidaten moeten het opnemen tegen giganten als Singapore Changi Airport Enterprises en de Amerikaanse bouwreus Bechtel, die voor de gelegenheid het Aterre-consortium hebben gevormd. De vijfde gegadigde is het Britse luchthavenbedrijf TBI. Vooral bouwondernemingen hebben interesse in de overname omdat de komende jaren vele honderden miljoenen euro’s zullen worden geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe luchthaven. Daarnaast zal de nieuwe partner van Curinta worden belast met het beheer en onderhoud van de luchthaven.

Reageer op dit artikel