nieuws

Vliegende brigades voor sneller bouwen

bouwbreed

Vliegende brigades voor sneller bouwen

utrecht – Vliegende brigades kunnen voorkomen dat de bouw structureel vertraging oploopt. Dat stelt directeur P. Wetselaar van Rabo Vastgoed, de op twee na grootste projectontwikkelaar van het land. De teams moeten bestaan uit direct inzetbare rijksambtenaren die de gemeenten kunnen helpen bij de afhandeling van bouwaanvragen. ‘Bedroeg de doorlooptijd halverwege de jaren zeventig nog een jaar of drie, nu is het dubbele eerder regel dan uitzondering. Acht jaar, tien jaar, twaalf jaar – het einde is nog niet in zicht. Onwenselijk. Al was het alleen maar omdat een gat ontstaat tussen vraag en aanbod.’ ‘In een land waar ruimte schaars is, wordt de inrichting steeds lastiger. Burgers roeren zich en de projectontwikkeling is verschoven naar de binnensteden met hun wirwar van gevestigde belangen’.

Reageer op dit artikel