nieuws

Viaduct met nieuw ‘groen’ betontype

bouwbreed

Viaduct met nieuw ‘groen’ betontype

kopenhagen – Enkele jaren research heeft in Denemarken geresulteerd in de aanleg van een viaduct met een nieuw ‘groen’ betontype waarbij gebruik is gemaakt van de as van verbrand rioolzuiveringsslib. Dat meldt het Deense Teknologisk Institut (TI). De toepassing biedt perspectieven om op een goede manier van verbrand rioolzuiveringsslib af te komen. In Denemarken is overgegaan tot verbranding omdat de landbouw het niet wil hebben. Het restproduct wordt nu nog op grote schaal gestort. Primair doel van het project is overigens vermindering van de CO2-emissie. De betonproductie voor het viaduct heeft in ieder geval al geleid tot een CO2-emissie die 30 tot 50 procent minder was dan bij gangbaar beton, aldus het TI.

Reageer op dit artikel