nieuws

Verzoek schorsing Kernhem afgewezen

bouwbreed Premium

Verzoek schorsing Kernhem afgewezen

den haag – Ede mag doorgaan met de woningbouw in Kernhem, waar 3500 huizen komen. Deze uitspraak heeft de Raad van State gisteren gedaan, na behandeling van de bezwaren. In de uitspraak wijst de Raad van State vrijwel alle bezwaren van de hand. Zo heeft de gemeente Ede voldoende aangetoond dat de bouw van 3500 woningen nodig is. Tevens ziet de Raad van State geen redenen om een nieuwe milieu-effectrapportage te eisen, de oude mer voldoet nog. De nabijheid van de Veluwe acht de Raad ondergeschikt aan de behoefte aan woningen. De Vereniging Behoud Kernhem/Doesburg reageert teleurgesteld maar niet uit het veld geslagen. Deze slag is verloren, maar door haar eerdere inspanningen worden vijfhonderd villa’s niet gebouwd en is Ede nog steeds niet aan Lunteren vastgebouwd, wat ooit in de plannen wel de bedoeling was. Overigens is de slag bij de Raad van State niet geheel verloren, verduidelijkt N. van Eck van de vereniging. ‘Onze advocaat Scheffers meent dat de 90 meter brede ecologische zone op diverse plaatsen wordt aangetast. Op delen blijft niet meer dan 30 meter over. Hij weegt nu de juridische kansen, om die zone onaangetast te laten.’

Reageer op dit artikel