nieuws

Verwarming weert condens op sensor

bouwbreed

Verwarming weert condens op sensor

Vaisala introduceert de relatieve vochtigheid transmitter HMP 247. De ingebouwde verwarming maakt het toestel geschikt voor gebruik in zeer vochtige omstandigheden. In die gevallen kan een sensor condenseren en zo de meting vertragen. De HMP 247 voorkomt dat door de roestvaststalen sensorkop te verwarmen. Een temperatuursensor meet de temperatuur van de vochtsensor. Uit beide metingen kan het dauwpunt worden herleid. Het dauwpunt is onafhankelijk van de temperatuur en met de optionele externe temperatuuropnemer kan de HMP 247 de relatieve vochtigheid bepalen. De sensorkop weerstaat maximaal 1 megapascal en is er ook in een explosieveilige uitvoering.

CaTeC, Wateringen, telefoon (0174) 272330.

Reageer op dit artikel