nieuws

Van Wijnen en Feenstra gekozen in bouwteam Sportstad Heerenveen

bouwbreed Premium

HEERENVEEN – Aannemer Van Wijnen Noord BV uit Gorredijk en installateur Feenstra Heerenveen zijn aangewezen om deel te nemen in het bouwteam van Sportstad Heerenveen. Het in totaal 181,5 miljoen euro kostende project start naar verwachting na de bouwvak.

Sportstad Heerenveen behelst de uitbreiding van het Abe Lenstra-stadion, de clustering van gebouwen van het Friesland College (waaronder sportopleiding CIOS) bij het stadion, de bouw van een multifunctioneel sportcentrum met zwembaden, sporthallen en fitnessruimtes en de komst van kantoren (50.000 vierkante meter) en woningen (300 stuks). Een gezondheidsboulevard onder de oosttribune van het stadion op initiatief van zorgverzekeraar De Friesland completeert de plannen.

Marktontwikkeling

Van Wijnen en Feenstra zijn aangewezen na een Europese aanbesteding met een voorafgaande selectie van vijf aannemers. De bouwstart wacht nu nog op het groene licht van de gemeente Heerenveen en de provincie Friesland. Ook is de regiegroep waarin de initiatiefnemers van het plan zitting hebben – SC Heerenveen, het Friesland College, de gemeente Heerenveen en De Friesland – nog in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. ‘Er ontbreekt nog 3,6 miljoen euro in het dekkingsplan’, licht B. van der Meer, voorzitter van de regiegroep, toe. De verwachting is dat het beroep op de Kompas-gelden wordt gehonoreerd. In dat geval kan de schop na de bouwvak de grond in. In eerste instantie staat de aanpak van de hoofdtribune op de agenda. Daarna volgen de overige tribunes. De stadionuitbreiding, inclusief de gezondheidsboulevard, is in de tweede helft van 2004 gereed. De kosten hiervan bedragen 70 miljoen euro. De realisatie van het multifunctionele sportcentrum met het opleidingscentra voor het Friesland College, verloopt synchroon met die van het stadion. Wanneer de kantoren en woningen worden gebouwd, is afhankelijk van de marktontwikkeling.

Reageer op dit artikel