nieuws

Van der Valk krijgt uitstel herstel fouten

bouwbreed

Van der Valk krijgt uitstel herstel fouten

hardegarijp – De gemeente Tytsjerksteradiel heeft de directie van Hotel Van der Valk in Hardegarijp tot 20 mei de tijd gegeven om fouten in de bouw van het pand te herstellen. De directie had eerst tot 1 mei de tijd gekregen om de bouwfouten op te lossen. De gemeente gedoogt de situatie omdat de directie geen blaam treft voor de zaken die nog niet klaar zijn. Op last van de gemeente zijn op dit moment twee kamers gesloten omdat de deuren 5 millimeter te smal zijn. ‘Omdat de levering van de deuren langer op zich laat wachten, zitten er nog verkeerde deuren in de kamers’, legt een gemeentewoordvoerder uit. ‘We hebben er vertrouwen in dat ze voor de twintigste wel geleverd zijn.’ Ook de ontruimingsinstallatie en het brandmeldsysteem zijn nog niet in orde. Volgens de woordvoerder heeft dat te maken met de aanmelding bij de alarmcentrale: ‘Het bedrijf dat dat moest aanmelden, heeft dat nog niet gedaan.’ In november 2001 ontdekte de gemeente bij controle dat het hotel Van der Valk enkele jaren geleden illegaal verbouwd was. Zo waren brandwerende scheidingen weggehaald en voldeden deuren niet aan de brandveiligheidseisen.

Reageer op dit artikel