nieuws

Van der Linden streeft naar verdere expansie

bouwbreed

Na langdurig beraad ging een jaar geleden de kogel door de kerk. De Brabantse Bouwgroep Van der Linden opende eindelijk een vestiging in de Randstad. Hier blijft het niet bij. Het ambitieuze bouwbedrijf streeft naar verdere expansie. ‘In de toekomst gaan wij ook naar Noordoost-Nederland.’

Een vooruitziende blik kan directeur R. Wouda van Bouwbedrijf Van der Linden niet ontzegd worden. Om het fileprobleem van zijn tussen Brabant en de Randstad pendelende werknemers op te lossen, werden langdurige besprekingen gevoerd met het aannemingsbedrijf Gesman uit Alphen aan den Rijn. De slimme ondernemer had aan de bestudering van het boekenonderzoek genoeg om de Alphense luchtbel door te prikken. Achteraf kreeg Wouda het gelijk aan zijn zijde. Gesman ging failliet, de zestig werknemers meldden zich volgens Wouda opeens zelf aan, waarna de inventaris en het materieel van Gesman alsnog voor iets meer dan de boekwaarde werd overgenomen.

Reisuren

In 2002 schat Wouda de omzet van hun dochter Van der Linden Alphen aan de Rijn op 20 miljoen euro. ‘En binnen drie jaar zitten we op ongeveer het dubbele. Er staan nu zestig werknemers op de loonlijst en we voeren al mooie bouwwerken in de Randstad uit.’ Wouda doelt op de uitbreiding en renovatie van de Britse school in Voorschoten en de nieuwbouw van de Hogere Economische School in Amsterdam. ‘Wij kunnen nu veel goedkoper werken op onze projecten in de Randstad en zodoende beter concurreren met lokale bedrijven. Voorheen liepen we dit soort opdrachten soms mis door de hogere prijzen die wij moesten declareren vanwege de vele reisuren. Nu blijven deze ex-filewerknemers gewoon in Brabant werken. Ook hier hebben we opdrachten genoeg.’

Meer

Met het oog op de toekomst wil Bouwgroep Van der Linden – geschatte totale omzet dit jaar 70 miljoen euro – ook graag zijn vleugels uitslaan in Noordoost-Nederland. Wouda: ‘We werken nu met 210 medewerkers. Voor de vestiging in Alphen aan den Rijn hebben we een driejarenplan opgesteld. Dit jaar werken we hier nog met een aanloopverlies, maar in 2003 zal deze vestiging al positief bijdragen aan het resultaat. Binnen drie jaar moeten we in Alphen toe naar 35 miljoen euro omzet. De totale omzet zal dan naar verwachting 90 miljoen euro bedragen. Dit alles smaakt naar meer, vandaar dat we ons ook gaan richten op Noordoost-Nederland.’

Reageer op dit artikel