nieuws

Van der Linde optimistisch na geslaagde start in Alphen

bouwbreed Premium

sint-michelsgestel – De Brabantse bouwer Van der Linde koerst dit jaar af op een omzet van 70 miljoen euro. Grond voor het optimisme is de omvang van de orderporteuille.

Deze was per 31 december met eenderde gestegen tot 74.617 miljoen euro. De directie van het bedrijf uit Sint-Michielsgestel noemt 2001 een bijzonder jaar. Medio 2000 was de onderneming in gesprek over de aankoop van Gesman Holding uit Alphen aan de Rijn. De onderhandelingen mislukten. Een jaar later besloot Gesman het faillissement aan te vragen. Werknemers van het bedrijf echter trokken in Sint-Michielsgestel aan de bel. Amper een week later ging in een gloednieuw kantoor Van der Linde Alphen van start. Weldra telde deze vijftig medewerkers en waren alle door Gesman verlaten stellingen weer betrokken. De omzet dit jaar wordt geraamd op 20 miljoen euro. Onder de holding Bouwgroep Van der Linde – onder directie van Rob Wouda – ressorteren nu bedrijven in Alphen en Sint-Michielsgestel met eigen directies. Een zelfstandige plek binnen de holding heeft eveneens adviesbureau Bouw- en installatietechniek. De omzet steeg vorig jaar met 8 miljoen tot 54 miljoen euro.

Reageer op dit artikel