nieuws

Vakbond IG Bau mikt op bemiddeling

bouwbreed Premium

frankfurt – Vakbond IG Bau ziet bemiddeling als laatste redmiddel om grote stakingen in de Duitse bouw te voorkomen. Het bondsbestuur stelt voor dat politicus H. Geissler nog een poging waagt het overleg weer vlot te trekken.

‘De klok tikt voor de laatste kans om vreedzaam tot overeenstemming te komen’, zegt voorzitter K. Wiesehügel. Lukt de poging niet, dan staat begin juni niets meer in de weg voor de eerste algehele bouwstaking in de geschiedenis van de bondsrepubliek. Ondanks het verzoek tot bemiddeling zet IG Bau de voorbereidingen op de stakingen voort. Komende maandag worden de eerste bedrijven en projecten om actie te voeren uitgekozen. In aanmerking voor de eerste stakingsgolf komen – vanwege de vredesplicht – plaatsen die niet behoren tot de onderhandelingspartners. In Baden-Württemberg deelt IG Metall forse tikken uit. Behalve de autoindustrie zijn getroffen aluminiumbedrijven, batterijenfabriekanten en producenten van koelkasten. Dagelijks verschijnen in de Zuid-Duitse deelstaat tienduizenden arbeiders niet op hun werk.

Reageer op dit artikel