nieuws

Speciale huizen tegen personeelstekort

bouwbreed

Speciale huizen tegen personeelstekort

TEXEL – Bedrijven op Texel kunnen sinds kort een optie nemen op huurwoningen om zo nieuwe medewerkers sneller van huisvesting te voorzien. Tot voor kort gold een wachttijd van drie jaar. De zogenoemde economiewoningen zijn een initiatief van de Stichting Wonen Texel, het lokale bedrijfsleven en de gemeente. De laatste jaren bleek het voor het bedrijfsleven steeds moeilijker om vooral hoger geschoold personeel aan te trekken. Reden hiervoor was het ontbreken van woonruimte op het eiland. Stichting Wonen Texel laat nu speciaal voor het bedrijfsleven woningen bouwen en koopt woningen op bij projectontwikkelaars. Bedrijven kunnen voor 6800 euro een optie nemen op een woning. Deze optie geldt voor drie jaar. Bedrijven die in het bezit zijn van een optie op een economiewoning kunnen nieuwe medewerkers per direct een woning aanbieden. De gebruikelijke wachttijd van drie jaar wordt hierdoor overgeslagen.

Reageer op dit artikel