nieuws

Snel duidelijkheid spoortunnel Rijswijk

bouwbreed Premium

Snel duidelijkheid spoortunnel Rijswijk

RIJSWIJK – De gemeente Rijswijk en Railned Spoorveiligheid maken uiterlijk in september bekend wat moet gebeuren met gevaarlijke transporten door de spoortunnel in Rijswijk. Tot die tijd blijft het risicovervoer stilliggen. De partijen stellen voor september een risicoanalyse op voor het vervoer van gevaarlijke stoffen door de tunnel. Vervoerbedrijf Railion van de Nederlandse Spoorwegen legde in februari het transport van giftige stoffen door Rijswijk stil na een ultimatum van de gemeente. Rijswijk wilde precies weten welke stoffen werden vervoerd en hoe vaak dat gebeurde. Volgens burgemeester Van der Wel hielden de spoorbedrijven zich niet aan de afspraak de gemeente te informeren over dergelijke transporten. De spoortunnel loopt onder woonwijken door. Ook is er een station met drie perrons in gevestigd. Bij de bouw, begin jaren ’90, is geen rekening gehouden met transporten van gevaarlijke stoffen. Daardoor ontbreken diverse voorzieningen. Mogelijk wordt de tunnel aangepast.

Reageer op dit artikel