nieuws

Sloopklus fiks vertraagd door doodsbedreigingen

bouwbreed Premium

den helder – De sloop van twee pakhuizen in de Koningstraat in Den Helder ligt al sinds eind maart stil omdat medewerkers van sloop- en dakwerkbedrijf Mart’s Sloopwerken uit Schagerbrug met de dood zijn bedreigd. De schade wordt geraamd op 25.000 euro.

  Aanleiding voor de bedreigingen is een woordenwisseling tussen één van de medewerkers van het sloopbedrijf en een Antiliaanse bezoeker van een naburige coffeeshop. In de Koningstraat is vaak sprake van drugsoverlast. Daar ging de ruzie over. Een andere medewerker vond de situatie zo bedreigend dat deze de Antilliaan sloeg. ‘Toen waren de poppen aan het dansen’, aldus M. Noppert, directeur van het sloop- en dakwerkbedrijf. ‘Een stuk over veertig Antillianen kwamen uit de coffeeshop en bedreigden ons met de dood. De politie heeft ons ontzet.’  

Zuur

Sinds die tijd durven Noppert en zijn medewerkers niet terug te gaan. Voor Noppert zijn de druiven dubbel zuur omdat hij een café wil runnen in de Koningstraat. Het café bevindt zich echter naast de bewuste coffeeshop. ‘Ik loop ieder weekend zo’n tweeduizend euro mis.’ Noppert heeft aangifte gedaan. De politie kan echter weinig doen. De gemeente Den Helder probeert nu via een gesprek met de aannemer en de politie tot een oplossing te komen. Een gesprek met de bezoekers van een coffeeshop behoort wat Noppert betreft ook tot de mogelijkheden. Daar is het tot nu toe nog niet van gekomen.

Reageer op dit artikel