nieuws

Site over harde staalsoort hardox voor graafbakken

bouwbreed Premium

oxelösund – De Zweedse staalproducent SSAB Oxelösund heeft een informatiepakket over de harde staalsoort hardox op internet gezet. Hardox Infopac Buckets richt zich op constructeurs en gebruikers van graafbakken.

Het pakket bevat nieuwe kennis over slijtvast staal voor graafbakken, zowel wat betreft constructie als onderhoud en gebruik. In zes stappen, in de vorm van modules, worden de verschillende typen graafbakken onder de loep genomen inzake constructie, slijtage en slijtmateriaal, service en onderhoud en levenscycluskosten. Volgens de fabrikant blijkt uit de informatie dat bij toepassing van de sterke staalsoort hardox 500 onderhoud in bepaalde gevallen geheel achterwege kan blijven. Dat scheelt in kosten en vermindert het aantal werkonderbrekingen. Veel nadruk wordt gelegd op de toepassing en verwerking van de staalsoort. Volgens de producent is de belangstelling voor hard staal groeiend, vooral vanwege de economische voordelen. De nieuwe internetsite is onder www.hardox.com te vinden.

Reageer op dit artikel