nieuws

Rodamco Europe voert winst met 3 procent op

bouwbreed Premium

rotterdam – Rodamco Europe heeft in het eerste kwartaal 69,2 miljoen euro winst bijgeschreven. Het resultaat betekent een stijging met 3 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

De opbrengst van de huren steeg met 1,8 procent tot 96,7 miljoen euro. De toename is vooral te danken aan projecten als winkelcentrum Arninge bij Stockholm, de Zeilgalerij in Frankfurt en de Batavia Stad Outlet in Lelystad. Andere positieve factoren waren de indexatie van bestaande huurovereenkomsten en het afsluiten van nieuwe contracten tegen hogere huurprijzen. De stijging van de opbrengsten werd geremd door een versnelde uitvoering van het desinvesteringsprogramma van met name kantoren in Nederland en Spanje in de tweede helft van 2001. De waarde van Rodamco Europe’s portefeuille nam met anderhalf procent toe tot 6,1 miljard euro. De herwaardering van de vastgoedbeleggingen bedroeg 28,4 miljoen euro. De herwaardering bedroeg in Nederland 0,33 procent. In Frankrijk en Spanje werden de waarde met respectievelijk 1 en 0,52 procent opgekrikt. De directie van Rodamco Europe verwacht voor dit jaar een winststijging van 3 tot 5 procent.

Reageer op dit artikel