nieuws

Rheden Beton zit in de knel op steenfabriekenterrein

bouwbreed

rheden – De producent van betonstenen Rheden Beton krijgt geen toestemming van de gemeente Rheden voor het bouwen van een grotere fabriekshal in de Havikerwaard.

De fabrikant vroeg daarom om een nieuwe machine te kunnen plaatsen die meer stenen voortbrengt, maar minder geluid. De machine past niet in het bestaande gebouw. Het bedrijventerrein in in de kern De Steeg heeft de bestemming baksteenfabrieken, maar in de bestaande gebouwen mag ook een ander soort steen worden gemaakt. Nieuw bouwen mag niet. Een planwijziging in het voordeel van Rheden Beton zit er niet in, omdat dat strijdig zou zijn met ruimte voor de rivier en omdat er plannen bestaan om het nu aangrenzende vogelbeschermingsgebied uit te breiden. Al zou de betonstenenfabriek de productieverhoging kunnen bereiken met een kleinere machine die in de bestaande gebouwen past, dan zou in verband met dezelfde vogelrichtlijnen waarschijnlijk geen milieuvergunning kunnen worden gegeven. Rheden Beton staakte de productie in de vestiging in het centrum van Rheden, om de productie onder te brengen in De Steeg. Nu de gemeente negatief over de uitbreiding heeft besloten, wordt nagedacht over het opnieuw starten en uitbreiden van de productielijn in het dorpscentrum.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels