nieuws

Provincie Limburg past bij voor wegen

bouwbreed

Provincie Limburg past bij voor wegen

maastricht – Nu de Kamers van Koophandel van Zuid- en Noord-Limburg niet over de brug komen met de eerder toegezegde 1,8 miljoen voor verbetering van het wegennet, trekt de provincie de beurs. Gedeputeerde Staten (GS) willen dit bedrag nu uit eigen zak betalen. Het betreft het MIT-project. Het MIT-pakket bestaat uit de A73-Zuid, de A74, de N280-Oost en de Oosttangent Roermond. De Kamers van Koophandel van Zuid- en Noord-Limburg hebben de provincie enige tijd geleden laten weten de toegezegde bijdrage van 1,8 miljoen voor dit MIT-project te moeten intrekken. De bijdrage van de Kamers vervalt, omdat er volgens staatssecretaris Ybema van Economische Zaken (EZ) geen wettelijke mogelijkheden zijn voor een dergelijke bijdrage. De provincie Limburg heeft voor het realiseren van het MIT-pakket aan het Rijk een bijdrage toegezegd van 45,4 miljoen euro. Het aandeel van de regio (waaronder gemeenten, LIOF, Limburgse werkgevers en de beide Kamers van Koophandel) hierin bedroeg in totaliteit 22,2 miljoen euro. Daarvan vallen de 1,8 miljoen van de Kamers dus weg. De provincie Limburg heeft nu toegezegd het wegvallen van de bijdrage van de Kamers van Koophandel te willen opvangen binnen de algemene reserve voor infrastructurele werken.

Reageer op dit artikel