nieuws

Problemen verwacht bij 160 stadshuizen

bouwbreed

Problemen verwacht bij 160 stadshuizen

den haag – De bouw van 160 stadshuizen in Tiel zou in de tweede fase wel eens in de problemen kunnen komen. De woningen zijn bestemd op de grond van Het Boedelcentrum, een winkel voor tweedehands artikelen. Dit bleek onlangs bij de Raad van State, die de bezwaren van A. Velders, eigenaar van de winkel, tegen de eerste fase van het plan behandelde. Deze fase, die bijna afgerond is, omvat 78 woningen. Daarvan zijn er zestig verkocht. Aannemer ERA Bouw zegt al zo’n 11 miljoen euro te hebben geïnvesteerd. De bezwaren zijn gericht tegen de hoogte van enkele woontorens. Velders zegt niet van plan te zijn zijn winkel te verhuizen, en heeft zelf al plannen bij de gemeente ingediend om uit te breiden. Volgens de gemeente wordt volop onderhandeld met Velders om hem tot verhuizen te bewegen. Velders zelf bestrijdt dit. Volgens hem heeft de gemeente de afgelopen jaren nauwelijks contact opgenomen met hem. Uitspraak over enkele maanden.

Reageer op dit artikel