nieuws

Pasminco in handen van schuldeisers

bouwbreed

Pasminco in handen van schuldeisers

budel – De noodlijdende Australische zinkproducent Pasminco, eigenaar van een smelterij in het Nederlandse Budel, komt vrijwel volledig in handen van zijn schuldeisers. Een groep banken krijgt in ruil voor hun vorderingen 95 tot 99 procent van de aandelen. Pasminco zit sinds vorig jaar september in surséance. De onderneming heeft een schuldenlast van 3 miljard Australische dollar (1,8 miljard euro). De banken moeten het reddingsplan voor 15 juli formeel goedkeuren. Ze zijn van plan in een later stadium ongeveer de helft van de aandelen aan te bieden op de effectenbeurs. Pasminco is de grootste zinkproducent ter wereld. De onderneming is in de problemen geraakt door ongelukkige valutatransacties en het lage niveau van de zinkprijs. In het reddingsplan behouden bijna alle werknemers hun baan.

Reageer op dit artikel