nieuws

Onbegrip over kritiek op Bedrijfschap Schildersbedrijf

bouwbreed

Onbegrip over kritiek op Bedrijfschap Schildersbedrijf

den haag – Onbegrip is er bij Fosag-directeur Kruiderink ook over het standpunt van de WVB en K.O.E. om het Bedrijfschap Schildersbedrijf maar op te heffen, juist nu het schap drastisch wordt gereorganiseerd. Over die sanering hebben alle belanghebbenden, ook de WVB, een regeerakkoord gesloten. Dat akkoord wordt nu volgens plan uitgevoerd en zal leiden tot een minder omvangrijk bedrijfschap en lagere heffingen, aldus Kruiderink. En dat is precies wat de kritische groep schildersbedrijven altijd voor ogen heeft gehad. ‘Daarom snap ik hun kritiek ook niet’, meent Kruiderink. ‘Ik wil me niet afzetten tegen de WVB en K.O.E., want ook zij hebben het beste voor met de sector. Maar waarom ze ineens van het bedrijfschap af willen, weet ik niet. Ik verwijt hen dat wel. Er zijn immers goede, democratische besluiten genomen over de reorganisatie. De Fosag blijft daar achter staan en houdt vast aan een vernieuwd hoofdbedrijfschap waarin alle bedrijfschappen in de afbouwsector zullen opgaan.’ Een voorstel van de WVB en K.O.E. om een referendum te houden over het bestaansrecht van het Bedrijfschap Schildersbedrijf haalde het in de voorjaarsvergadering van de Fosag ook niet. Tot tevredenheid van Kruiderink. ‘Als je de schildersbedrijven nu had gevraagd of er iets verbeterd moet worden, zeggen ze uiteraard ja. Daarom zijn we nu ook aan reorganiseren. Het lijkt mij veel beter om zo’n enquête te houden als we een twee jaar verder zijn.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels