nieuws

Museum blij verrast met legaat Bonnema

bouwbreed

Museum blij verrast met legaat Bonnema

leeuwarden – De vorig jaar overleden architect Abe Bonnema laat 18 miljoen euro na aan het Fries Museum. Het geld is bestemd voor de bouw van een nieuw museum. Het ontwerp moet geleverd worden door Hubert Henket uit Noord-Brabant en het museum moet komen aan of op het Zaailand in het centrum van Leeuwarden, zo luidt de wens van de overledene. Het Fries Museum is blij verrast met het legaat dat wordt beheerd door de Ir. Abe Bonnema Stichting. Het museum is krap behuisd en nieuwbouw is meer dan welkom, zo laat voorlichter P. Klarenbeek weten.  Binnenkort overleggen de besturen van het Fries Museum, de gemeente Leeuwarden en de Ir. Abe Bonnema Stichting over de uitwerking en de concrete plaats van de nieuwbouw in de binnenstad.

Reageer op dit artikel