nieuws

Metaalakkoord in regio Berlijn

bouwbreed

Metaalakkoord in regio Berlijn

berlijn – Berlijn en Brandenburg hebben in navolging van deelstaat Baden-Württemberg een collectieve arbeidsovereenkomst voor de metaal- en elektroindustrie. De werkgevers in Saksen daarentegen liggen vooralsnog dwars. Daardoor dreigen in de economisch succesvolste nieuwe deelstaat van Duitsland (met hoofdstad Dresden) stakingen uit te breken. De cao’s voor Berlijn en Brandenburg lopen grotendeels parallel met het akkoord van voortrekker Baden-Württemberg. De werknemers krijgen per 1 juni 4 procent meer loon. Een tweede stap van 3,1 procent volgt op 1 juni 2003. De eenmalige uitkering van 110 euro valt – vanwege het gemiddeld lagere loon – tien euro lager uit dan in Baden-Württemberg.

Reageer op dit artikel