nieuws

Haslemere noteert licht hogere winst

bouwbreed Premium

Haslemere noteert licht hogere winst

rotterdam – Vastgoedfonds Haslemere, dat onlangs is overgenomen door de Israelisch-Amerikaanse investeerder Brack, heeft in het eerste kwartaal van 2002 een nettowinst behaald van 27,4 miljoen euro. Dat is iets meer dan de 26,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De nettohuuropbrengsten daalden met 1,6 procent licht ten opzichte van dezelfde periode in 2001. Dat komt door de verkopen van onroerend goed in het afgelopen jaar. Door de lagere rentekosten, kon de winst toch stijgen. Haslemere is sinds deze week grotendeels in handen van Brack. De investeerder bood in maart 1,46 miljard euro voor alle aandelen. Vorige week bij de sluiting van de aanmeldingstermijn bezat Brack 82,7 procent van de aandelen. Het Amerikaans-Israelische bedrijf heeft inmiddels laten weten aandeelhouders tot 28 mei de tijd te geven om de resterende aandelen alsnog aan te bieden tegen dezelfde koers van 63,75 euro als de bieding. Brack heeft 95 procent van de aandelen nodig om Haslemere van de beurs te halen.

Reageer op dit artikel