nieuws

Gelderland laat A73 niet wijken voor brug

bouwbreed

Gelderland laat A73 niet wijken voor brug

arnhem – De provincie Gelderland gaat door met studies naar het doortrekken van de A73 en het opstellen van een milieu effect rapportage. Het nut daarvan kwam eind vorige maand in het geding toen het nieuwe college in Nijmegen besloot prioriteit te geven aan een stadsbrug over de Waal boven het doortrekken van de snelweg. Omdat het vorige college in Nijmegen doortrekking van de A73 juist wel hoger op het verlanglijstje had staan, besloot de provincie de nodige projectstudies en een mer aan te besteden. Enkele weken geleden gaf Nijmegen tot schrik van de provincie aan dat zij 90 miljoen euro compensatiegeld van het Rijk voor de dijkverlegging bij Lent niet aan de A73, maar aan de stadsbrug wil besteden.

Reageer op dit artikel