nieuws

Geen nieuw randmeer bij Noordoostpolder

bouwbreed

Geen nieuw randmeer bij Noordoostpolder

LELYSTAD – Bij de Noordoostpolder komt geen randmeer. De provincie Flevoland heeft het plan van tafel geschoven, omdat de waterstrook te duur wordt. Tussen de Noordoostpolder en Steenwijk zou een nieuw randmeer moeten komen voor recreatie, waterhuishouding en natuurontwikkeling. De kosten voor een kunstmatig aangelegd meer worden geschat op maximaal 1,4 miljard euro. De mogelijke opbrengsten uit onder meer recreatiegebruik en woningbouw worden geraamd op circa 371 miljoen euro. Dat vindt Flevoland veel te weinig. De provincie, het waterschap Zuiderzeeland en de gemeente Noordoostpolder verklaarden al eerder tegen de aanleg van een randmeer te zijn. De nieuwe Tweede Kamer moet officieel nog een besluit nemen over het plan. Als het aan Flevoland ligt, gaan de plannen voor jaren in de ijskast. De provincie wil alleen verder praten als het Rijk betaalt.

Reageer op dit artikel