nieuws

Faay bekleedt paneel HW-reeks met formica

bouwbreed

Faay voorziet de HW-panelen sinds kort van formicaplaten uit de serie Color System. Deze reeks omvat 85 kleuren. De HW-panelen worden gebruikt voor interieurs die slijtvast, waterdicht en glad moeten zijn, bijvoorbeeld in de horeca, recreatieruimten en cleanrooms.

De panelen werden tot voor kort voorzien van een kunststof toplaag. Vervolgens werden de naden tussen de panelen waterdicht afgewerkt met rubber profielen. Nu gebruikt Faay formica omdat dit materiaal een korte levertijd heeft, reeds lang op de markt is en omdat veel architecten en handelaren in het bezit zijn van formicastalen. De HW-panelen zijn snel te monteren omdat stijl- en regelwerk en eindbeplating één geheel vormen. De leverancier rekent een 35 tot 50 procent kortere montagetijd voor. De panelen zijn voorbereid op het monteren van elektrotechnische voorzieningen. Op 300 millimeter hart op hart zijn elektrasleuven gefreesd in de lengterichting van de kern van het paneel. De HW-wand is te leveren als voorzetwand van 19 millimeter dik, als separatiewand van 54 millimeter dik en als isolatiewand van 90 millimeter dik. De HW19 voorzetwand is een sandwichpaneel, opgebouwd uit een vlasvezelkern. Het paneel wordt met profielen aan de achterliggende constructie bevestigd. De HW-separatiewand is een sandwichpaneel, opgebouwd uit een kernmateriaal van vlasscheven. De HW90 isolatiewand wordt ter plekke samengesteld uit twee sandwichpanelen (2x HW19) die onderling gekoppeld worden met een I-profiel. In de spouwruimte worden de leidingen opgenomen en ten behoeve van de geluidsisolatie gevuld met steenwol.

Faay, Vianen, telefoon (0347) 376624.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels