nieuws

Europese steun voor Nederlandse kanalen

bouwbreed

Europese steun voor Nederlandse kanalen

BRUSSEL – De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, stelt 329 miljoen euro beschikbaar voor grensoverschrijdende spoor- en waterwegen en samenwerkingsprojecten op het gebied van natuur en stedenbouw. Nederland is één van de zeven EU-lidstaten die daar samen met Zwitserland gebruik van kunnen maken. Regio’s en nationale overheden moeten een zelfde bedrag bijpassen willen ze aanspraak kunnen maken op deze EU-gelden. Europees commissaris Barnier (regionale steun) heeft de projecten goedgekeurd. Details daarover waren dinsdag nog niet bekend. Naast Nederland kunnen ook Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland rekenen op hulp uit het zogeheten Interreg-programma van de Europese Commissie.

Reageer op dit artikel