nieuws

De Boer realiseert plek voor Loya Jirga

bouwbreed

De Boer realiseert plek voor Loya Jirga

alkmaar – Tentenbouwer De Boer gaat het conferentiecentrum realiseren voor de grote Afghaanse raadsvergadering Loya Jirga die van 10 tot 15 juni wordt gehouden in Kaboel. De Loya Jirga is de traditionele bijeenkomst van de Afghaanse stamhoofden die nu voor het eerst in 25 jaar zal plaatsvinden. De opdracht is verkregen door de Duitse vestiging van de Boer in Recklinghausen. Er komen twee plenaire congresruimtes van 2100 en 500 m2. Daarnast worden er kleinere tenten gebouwd voor de bijeenkomst van de verschillende stammendelegaties. In totaal worden er 1500 deelnemers verwacht. De Loya Jirga is het enige politieke orgaan dat door alle etnische en religieuze groeperingen van Afghanistan wordt geaccepteerd voor de vorming van een breed gedragen regering. Inmiddels is vanuit Duitsland al 300 ton materiaal naar Afghanistan gevlogen.

Reageer op dit artikel