nieuws

CNV gaat dit kabinet op zijn daden beoordelen

bouwbreed

CNV gaat dit kabinet op zijn daden beoordelen

We gaan onzekere tijden tegemoet. Die conclusie trekt de Hout- en Bouwbond CNV na de in vele opzichten verrassend verlopen verkiezingen. Nederland is na acht jaar Paars duidelijk aan iets anders toe.

Onder Paars ging het Nederland economisch voor de wind. Maar op immaterieel gebied vielen er flinke gaten. Met name op de gebieden veiligheid en zorg schoot de regeerploeg van Kok tekort. Vooral Pim Fortuyn slaagde er de afgelopen tijd in de onvrede van veel burgers te verwoorden. Het is dan ook niet vreemd dat zijn lijst met zoveel zetels in de Kamer komt, concludeert Dick van de Kamp, voorzitter van de Hout- en Bouwbond CNV. Het CDA is de grootste partij geworden. Aan Jan-Peter Balkenende de zware taak om voor stabiliteit te zorgen met, naar alle waarschijnlijkheid, een kabinet van CDA, LPF en VVD, aldus Van de Kamp. ‘De Hout- en Bouwbond CNV zal dit kabinet op zijn daden beoordelen. De bond heeft daar best vraagtekens bij. Om een paar voorbeelden te noemen: wat gaat er gebeuren met de wao? Van het CDA weten we dat deze partij het SER-advies steunt. Maar dat geldt allerminst voor LPF en VVD. Het CDA heeft het maatschappelijk middenveld hoog in het vaandel. Maar hoeveel ruimte krijgen sociale partners van LPF en VVD? Eerdere signalen van deze partijen beloven niet veel goeds’. ‘Moeten we dan maar hopen op een snelle val van het kabinet? Dat gaat de Hout- en Bouwbond CNV te ver. Dan zou er een jaar verloren gaan. De maatschappelijke problemen waar we voor staan, moeten nu worden aangepakt. Het is de uitdaging om daar samen verantwoordelijkheid voor te dragen: politiek Den Haag, maatschappelijke organisaties en individuele burgers’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels