nieuws

Boze burgers vinden keersluis onzin

bouwbreed

Boze burgers vinden keersluis onzin

den haag – Enkele inwoners uit Overijssel vinden het onzin dat het Waterschap Groot Salland een keersluis gaat aanleggen in het Zwarte Water in Zwolle. Zij vinden het project niet nodig en geldverslindend, en maakten bezwaar bij de Raad van State in Den Haag. Volgens D. van der Zwier, zelf waterbouwkundige, zijn er betere alternatieven te verzinnen. In sommige situaties kan volgens hem de keersluis zelfs gevaar opleveren. De sluis zal zo’n 3,3 miljoen euro gaan kosten, waarbij nog geen rekening is gehouden met eventuele bodemsanering en verwervingskosten. Waterschap Groot Salland geeft toe dat de keersluis waarschijnlijk maar eens in de drie- tot vijfhonderd jaar nodig zal zijn. Toch ziet het waterschap zich wettelijk verplicht om in het kader van het waterkeringsbeleid deze maatregel te treffen. De Raad van State zal over enkele maanden uitspraak doen.

Reageer op dit artikel