nieuws

Bouwbedrijven Bonaire zetten personeel op straat

bouwbreed

kralendijk – Doordat de overheid van Bonaire haar schulden niet voldoet en door het uitblijven van nieuwe opdrachten, zijn de bouwcombinatie De Antillen NV en de Bonaireaanse Wegenbouw Maatschappij (BWM) genoodzaakt enkele tientallen mensen op straat te zetten.

De Antillen NV en BWM zeggen genoodzaakt te zijn mensen naar huis te sturen omdat, ondanks diverse toezeggingen, nieuwe opdrachten uitblijven. Zo zijn geplande uitbreidingswerkzaamheden aan de luchthaven op het eiland voorlopig in de ijskast gezet en wordt er maar geen aanvang gemaakt met de renovatie van het wegennet op het eiland. Deze projecten worden grotendeels door Nederland gefinancierd. Volgens een zegsman van De Antillen NV zijn de bouwbedrijven op Bonaire voor 80 procent afhankelijk van overheidsopdrachten. ‘Blijven die uit dan heeft dat tot gevolg dat er ontslagen vallen. Financiële reserve om ze toch in dienst te houden in de hoop op betere tijden hebben we niet, omdat de overheid niet aan haar verplichtingen heeft voldaan.’ De problemen bij de beide bedrijven veroorzaken de nodige ophef binnen politiek Bonaire, temeer omdat de verantwoordelijke politici ontkennen dat er nog een schuld open staat. Recentelijk zou de nog resterende circa twee miljoen euro aan BWM en De Antillen NV zijn overgemaakt. Oppositielid Robbie Beukenboom (PDB) wil dat de bedrijven nu duidelijkheid verschaffen over de daadwerkelijke redenen van de ontslagen.

Reageer op dit artikel