nieuws

Bouw ROC gestart in Drentse Coevorden

bouwbreed

Bouw ROC gestart in Drentse Coevorden

coevorden – De nieuwbouw van een Regionaal Overslag Centrum (ROC) in het Drentse Coevorden is officieel van start gegaan. Het nieuwe complex zal bestaan uit de haven met daaromheen 17 hectare bedrijventerrein en een zogeheten tri-modaal overslagcentrum, waar vracht kan worden overgeladen tussen trucks, schepen en goederentreinen. De nieuwbouw moet uiterlijk op 1 november gereed zijn. Het ROC is onderdeel van het grensoverschrijdende Europark. Jaarlijks moet – er vanuit gaande dat de Hanzelijn er komt en het kanaal Coevorden-Almelo wordt verbeterd – 2 miljoen ton vracht het ROC passeren. Met de realisatie van het complex is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels