nieuws

Boskalis pakt grote order in Singapore

bouwbreed

Boskalis pakt grote order in Singapore

papendrecht – Koninklijke Boskalis Westminster heeft een grote opdracht verworven in Singapore. Het gaat om de aanleg van een grote waterafvoer in het Changigebied in Singapore. De opdracht heeft een contractwaarde van 135 miljoen euro en is onderdeel van het ‘Deep Tunnel Sewerage System’-project. Het werk zal samen met Archidiron, waarin Boskalis een belang van 30 procent heeft, worden uitgevoerd. Het werk bestaat uit plaatsing van drie pijpleidingen voor de afvoer naar zee van gezuiverd water vanaf de nieuwe Changi Water Reclamation Plant. De pijpleidingen worden op land en in de zeebodem aangelegd. Het werk omvat baggeractiviteiten in zee, aanleg van een stenen bed in zee voor de pijpleidingen, plaatsing van de leidingen zelf en afdekking ervan met een beschermende laag zand en stenen. Volgens de Papendrechters is dit een voorbeeld van de beoogde operationele synergie die het bedrijf beoogde toen het een belang nam in Archirodon. Dankzij die alliantie was Boskalis in staat turn key bagger- en waterbouwprojecten aan te nemen in samenwerking met hun partner. Het geeft Boskalis naar eigen zeggen een sterkere marktpositie en een breder productenpakket.

Reageer op dit artikel