nieuws

Bilfinger Berger zoekt overnamekandidaten

bouwbreed Premium

mannheim – Bilfinger Berger verwacht dit jaar zijn omzet op te voeren tot 4,8 miljard euro. Het jaar 2001 sloten de Mannheimers af met een productie van 4,8 miljard euro. In de loop van dit jaar zal het niet-Duitse aandeel van de omzet stijgen tot boven de 60 procent.

Bilfinger Berger graast momenteel – voorzien van een goed gevulde oorlogskas – de markt af op zoek naar aantrekkelijke overnamekandidaten. Op de verlanglijst staan de Jonesgroep en dienstverlener HSG uit de failliete boedel van Holzmann. Ook is het oog gevallen op de tot het Salamanderconcern behorende Apcoagroep. Als de gesprekken met Salamander positief worden afgerond, is Bilfinger Berger op slag Europees marktleider op het terrein van de garages. Apcoa beheert 550.000 parkeerplaatsen. Directeur H. Bodner zegt zich weinig druk te maken over de omzetdaling in het eerste kwartaal. De productie kromp met 4 procent tot 951 miljoen euro. Een belangrijker signaal dat het concern stevig op koers ligt, is te vinden in het sterk gestegen volume aan nieuwe orders. De waarde van de binnengehaalde opdrachten nam – vergeleken met het eerste kwartaal van 2001 – met 21 procent toe tot 1,5 miljard euro. Het orderbestand was op 31 maart met 6 procent gestegen tot 4,8 miljard euro. Het aantal medewerkers nam met 6 procent toe tot 45.015. Als een van de weinige Duitse bouwers kijkt Bilfinger Berger tevreden terug op 2001. Na jaren van drastische saneringen laten de cijfers op alle fronten weer groei zien. Het netto resultaat steeg met 21 procent tot 52 miljoen euro. De omzet groeide met 4 procent tot 4,6 miljard euro. Dat het concern weer de vleugels durft uit te slaan, blijkt ook uit de met 39 procent toegenomen investeringen ter hoogte van 111 miljoen euro. Bodner: ‘We hebben strategisch een nieuwe positie betrokken. Gezien de stijgende lijn is een dividend van 55 cent per aandeel gerechtvaardigd.’

Reageer op dit artikel