nieuws

‘Belastingmaatregel VS is geen probleem’

bouwbreed Premium

‘Belastingmaatregel VS is geen probleem’

den haag – Nederlandse bouwondernemingen met dochters in Amerika zeggen niet wakker te liggen van het voorlopige Amerikaanse rapport dat wil snijden in de belastingvoordelen waar vele buitenlandse multinationals nu nog van profiteren. Het gaat met hierbij vooral om toepassing van de variant: ‘earnings stripping’. Hierbij overladen multinationals hun Amerikaanse dochters met schulden van andere buitenlandse dochters om vervolgens de rente daarop in de VS af te trekken van de belasting. H. Neuman van Fugro NV beweert dat Fugro geen last zal ondervinden van deze wijziging. ‘Wij zitten in de hele wereld met bedrijven en slepen niet met schulden van het ene na het andere land, omdat dat fiscaal goedkoper zou zijn. Ons uitgangspunt zijn altijd de lokale bedrijven. Die moeten hun eigen financiering kunnen regelen en dat is lastig als je zo’n dochteronderneming volstopt met schulden van bedrijven uit andere landen.’ J. Waltmans van Koninklijke Volker Wessels Stevin maakt zich ook geen zorgen: :Het is een voorlopig rapport en bovendien passen wij earnings stripping niet toe.’ J. Slooten van ingenieursbureau Arcadis laat zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Reageer op dit artikel